קדירת אזוקי של איתן
קדירת אזוקי של איתן
שעועית האזוקי ידועה כיעילה מאוד לתהליך ירידה במשקל, מכילה חלבון איכותי מהצומח, סיבים תזונתיים וערך גליקמי נמוך שתורם לתחושת שובע לזמן ממושך. ממליצה לקנות שעועית אזוקי, להשרות (מומלץ להחליף מים תוך כדי) לבשל ללא מלח עד לריכוך ואז להעביר לשקיות לפי מידות - כל כוס = 1.5 מנות חלבון.
כשזה מבושל ומוכן לבישול ממש קל לחשוב ולתכנן שבוע של הצלחה ♡
אני נוהגת לעשות זאת עם מגוון קטניות וכך קל להכין ארוחות, דורש השקעה אך שווה זאת ואחרי שמכינים ויש זמין יש לנו שקט ליצירתיות ויצירת הצלחות
רכיבים:
2 בצלים
2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
4 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
5 תפו"א חתוכים לקוביות
5 שיני שום
חתיכת שורש ג'ינג'ר חתוכה לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים
4 כוסות שעועית אזוקי (אחרי השרייה ובישול)
כמון, כורכום, מלח, פלפל שחור, טימין, פפריקה אדומה מתוקה וחריפה לפי הטעם.
3 כפות סויה + 3 כפות טריאקי.
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ואז מוסיפים מעט מים במידת הצורך - לאידוי עד שהבצל מתרכך ואז מוסיפים את הגזרים ושאר הרכיבים, מכסים הכל במים ומתבלים.
מביאים לרתיחה ואז לתנור בחום של 150 מעלות ל 4.5 שעות (חשוב לבדוק שהמים יתאדו אך ישארו מספיק נוזלים בזמן הבישול כדי שלא ישרף).
כיצד נתייחס?
כל 2/3 כוס אזוקי = מנת חלבון.
כל תפו"א בינוני = מנת פחמימה
